Rólunk

Mi a Spartan Training?

 

A Spartan Training egy erőnléti-, funkcionális edzésmódszer. Megalkotója a finn Antti Nurmi, aki közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a harcművészetek terén, és több mint 10 éves kapcsolat fűzi a funkcionális tréningekhez. 14 évig oktatott Krav Magát, küzdött MMA, Grapling és Kick Box versenyeken. Lenyűgöző mennyiségű tudást adott át a funkcionális edzés tekintetében Finnországban és Európa több más országában egyaránt. Antti a Defendo önvédelmi rendszer egyik vezető oktatójaként rendszeresen tart nemzetközi szinten  rendvédelmi- és önvédelmi instruktori képzéseket, ezen kívül profi küzdősport oktató is. Finnországban a Girja (kettlebell) edzés egyik úttörőjének számít.

A Spartan Training jelenleg három edzésmódszert foglal magába, amelyek között ugyan sok átfedés található, céljukat tekintve mégis jól elkülöníthetők egymástól.

Fighters-Fitness - Spartan Fighter
2016-07-08 17:27:40

Fighters-Fitness - Spartan Fighter

 A fitnesz edzések legtöbbje uncsi. Lemész, ugrabugrálsz egyet, és ha nincs is mindig eredménye, legalább mozogtál valamit. Később azonban rájössz, hogy az edzések egyhangúak, és a kezdeti lelkesedést felváltja a közöny. Mit szólnál, ha azt mondanánk, létezik olyan edzésmódszer, ahol jó társaságban, változatos edzések során szerezhetsz jó kondíciót, formálhatod alakod, miközben részben megtanulod megvédeni magadat?


Funkcionális képzések-Fighters Fitness-Spartan Kettlebell
2016-07-04 18:48:35
Fitnesz trendek mindig is voltak, mindig vannak, és azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mindig lesznek is.
A fitnesz üzlet is egyben, és ebből a tortából mindenki igyekszik kiszakítani a maga szeletét. Ahogyan az várható volt, lassan Magyarországra is beszivárogtak a legújabb fitnesz-eszközök(kettlebell,rope,bulgarianbagstb...) és az ezekhez kapcsolódó edzésmódszerek. Ezek néha rendszerbe foglalva jelentek meg, komoly elméleti hátérrel megtámogatva, (Spartan-Training)néhol meg csak az eszköz jutott el hozzánk; nyilván a biznisz mértékének megfelelően. Tucatjával alakultak új klubok, ahol már nem a "gyúrjunk, vazze" hozzáállás volt a fókuszban, hanem a test teljes egységként való használata, vagyis a funkcionálisnak hívott edzés.

Fighters Fitness Calisthenics (edzés saját testsúllyal)
2016-06-20 21:24:45
A Calisthenics tulajdonképpen testsúllyal végzett tornagyakorlatok rendszerét jelöli.

Az olyan gyakorlatokkal, mint a fekvőtámasz, felülés, lábemelés, húzódzkodás, guggolás, hátsó híd, már mindenki találkozott élete folyamán valahol. A Calisthenics gyakorlatok gimnasztika néven ma is részei az iskolai oktatáson belül a testnevelő óráknak, és szinte az összes olyan sportban használják kiegészítő edzésként, ahol fontos a jó kondíció (ez a sportok minimum 90%-a). Természetesen az alapvető gyakorlatokon kívül a variációk számának – az anatómián kívül – egyedül az emberi fantázia szab határt. 


Funkcionális edzés - Spartan Training
2016-06-17 09:38:43


Funkcionális edzés


Sokszor hallani mostanában a "funkcionális edzés" kifejezést. Nézzük, hogy mit is jelent valójában. A legegyszerűbb meghatározás szerint az ilyen típusú edzés olyan eredményt hoz, amit a hétköznapi életben is tudsz használni. 

1. "Az evolúció által kialakított testünk rendeltetésszerű használata, a vele született kapacitások életben tartása, optimalizása"

2. "A funkcionális edzés az a módszer, amely közvetlen kapcsolatban áll azzal a tevékenységgel, amely támogatása érdekében végzed"


Girja (Kettlebell)
2016-06-15 11:59:15
A Girja, más néven Kettlebell eredetileg egy mezőgazdaságban használt orosz súlymérték volt, mely alakjánál fogva kiválóan alkalmas a test edzésére. Rendszerünk stabil alapokkal, változatos gyakorlatokkal, továbbfejlesztett mozdulatsorokkal és hatékony módszertannal rendelkezik. Ez nem csak a sérülések elkerülésének, de a hatékony képességfejlesztésnek is az alapja!  Az általunk oktatott Girja rendszer sok kültéri dobó, lökő és zsonglőr technikát is tartalmaz, így segítségével változatos módon fejleszthetőek a fizikai képességek. Rendszerünk alapja, hogy minden mozdulat mögött ott vannak a miértek! Így lesz minden edzés hatékony, és így hozza a megfelelő eredményeket is!
Fighter Training
2015-02-15 21:49:29
A Spartan Fighter Training egy funkcionális, erőnléti edzésmódszer. Eredetileg küzdősportolók és harcművészek kiegészítő erőnléti edzésre lett kifejlesztve. Mivel egy harcosnak szinte az összes fizikai képesség fejlesztésére szükség van, ezért edzéseink változatosak és eredmény-centrikusak!
Legyél bár irodakukac, háziasszony, vagy profi harcművész, ha igazi eredményekre vágysz, és nem hangzatos ígéretekre, nálunk a helyed!
A Fighter Training egy változatos, cross típusú edzésforma, mely szinte az összes funkcionális edzéshez használt eszközt felhasználja (Kettlebell/Girja, Kötél, Gumi, Kalapács, Szán, Gyűrű, Boxzsákok, Bosu labda, stb.) A lényeg azonban nem az eszközökben rejlik, hanem az oktatók felkészültségében. 
A minőségből nem engedünk!! 
Oktatóinkra jellemző, hogy kivétel nélkül mindegyikük valamely küzdőrendszer aktív gyakorlója is egyben! Folyamatos képzésekkel biztosítjuk, hogy az általunk oktatott rendszer hatékony, és naprakész legyen! 

Train hard, Fight easy!